22.4.2022. 21:13
0
"Ne mogu biti nezadovoljan, oni imaju Bilbiju koji je dao 28 golova a mi krvarimo za svaki bod"
Fudbaleri Zrinjskog na Grbavici su savladali Željezničar rezultatom 2:1, a nakon utakmice održana je konferencija za medije na kojoj su se javnosti obratili treneri oba tima.

Edis Mulalić je govorio o tome koliko je rani pogodak Zrinjskog poremetio planove njegovog tima.

- U pripremi utakmice kada imaš plan i poslije 90 sekundi primiš gol iz auta, onda se sve mijenja. Znali smo da Zrinjski pritišće, gubili smo duele, to nam se ne smije dešavati, imali su nekoliko izglednih prilika što smo spasili. U nastavku smo rotirali, uveli smo neizvjesnost u meč, ali nismo postigli drugi gol, no Zrinjski je nakon gola u 90. sekundi dobio na samopouzdanju, nosio ih je taj gol. Igraš koliko ti protivnik dozvoli, to je što je sa naše strane. Bolje smo izgledali protiv Zrinjskog nego u prethodnim međusobnim susretima, ako nam je to satisfakcija. Ja ne mogu jedne sedmice da stanem iza momaka, drugu ne. Malo je simptomatično da kada nismo na nivou onda ne možemo pobijediti nikoga. Neko bi htio više, ali ne može, to je drugi par cipela. Kolegi čestitam na pobjedi i tituli, nema tu šta puno da se doda i oduzme, kazao je Mulalić i dodao:

- Bila nam je ideja, toliki klubovi imaju respekt prema Zrinjskom da ih niko nije ni napao, žao mi je što smo primili gol u 90. sekundi, volio bih vidjeti kako bi se utakmica razvijala kasnije. Utakmicu smo držali u neizvjesnosti, vidite šta riješi utakmicu, genijalnost jednog igrača, mislim da nismo igrali bojažljivo i da se nismo sakrivali ako je i to nekome neka satisfakcija. Momcima se nema šta prigovoriti, oni imaju Bilbiju koji je dao 28 golova, mi takvog nemamo, krvarimo za svaki bod, u takvoj smo situaciji, kolega to zna, ne kažem da je on bio u istoj koži, ali nije bio u bajnoj situaciji, no vjerovali su u njega. Zavidim mu u nekim stvarima, onda ti kada imaš sve na raspolaganju možeš ispoljiti svoje ideje. Nećemo se ubiti i plakati, ne može mi jedne sedmice biti dobro, druge ne, to je što je. 

Govorio je Mulalić i o minutaži za mlade igrače.

- Beća bi dobio šansu nakon gola protiv Veleža, no dobio je žuti karton, pa ispao iz ritma, sad se vratio u ritam, dijete je zaslužilo da dobije veću minutažu. Znamo šta imamo kod tog dečka. Kolega ima mlade igrače, zna kolike su to oscilacije, to je tako sa mladim, oni moraju biti vođeni, moraš izvući maksimum iz njih. Neko će reći da nije maksimum, ali to je njihovo mišljenje.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.