4.6.2022. 19:59
0
Liga nacija: Remi Finske i BiH
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercgeovine remizirala je na startu Lige nacija sa Finskom 1:1 u Helsinkiju.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine ušli su dobro u meč, preuzevši terensku inicijativu uz presing na finske fudbalere. Imala je BiH i polupriliku u 12. minuti, kada je Miralem Pjanić tražio dugom loptom Miroslava Stevanovića, ali Lukas Hradecky izašao je na vrijeme i intervenisao.

Samo dvije minute kasnije Finskoj je poništen gol. Temmu Pukki prošao je po lijevoj strani, asistirao za Robina Loda koji je zatresao mrežu Ibrahima Šehića. Ali gol je poništen zbog ofsajda u kojem se našao Pukki.

Finska je poslije poništenog pogotka preuzela igru u svoje ruke do pred završnicu poluvremena, ali bez konkretnih prilika.

Zmajevi su odgovorili preko Pjanića i Džeke, ali rezultat se nije mijenjao.

Finska je povela u najgorem mogućem trenutku za izabranike Ivayla Peteva. Igrala se 45. minuta, a Nicholas Walsh poslije upotrebe VAR tehnologije dosudio je penal i pokazao Sanjinu Prciću žuti karton zbog igranja rukom u 16-tercu BiH. Igranju rukom fudbalera Strasbourga prethodio je šut Rasmusa Schullera.

Poslije samo 16 sekundi igre u nastavku Anel Ahmedhodžić izbacio je loptu glavom na 16 metara od gola BiH. Uronen je zatim glavom proigrao Pukkija, koji potpuno sam izlazi na Šehića, ali šutira pored gola.

Petve je mijenjoa u nastavku. Dvostruku izmjenu napravio je u 57. minuti. Amer Gojak je zamijenio Miralema Pjanića, a Luka Menalo u igru je ušao umjesto Radeta Krunića.

Gojak jesamo tri minute poslije ulaska imao veliku šansu.  Stevanović je odigrao sjajnu povratnu loptu za Gojaka na nekih 11 metara, ali šut bh. igrača izblokirao je Vaisanen. 

Treću izmjenu Petve je napravio u 68. minuti. Dino Hotić ušao je u igru umjesto Jusufa Gazibegovića.

Kapiten fudbalske reprezenatcije BiH šutirao je sa ruba šesnaesterca Finske u nastavku, ali neprecizno preko gola Hradeckog.

Finska je proputila dobru šansu u nastavku utakmice preko Uronena,

Selektor BiH bacio je u posljednjih 10 minuta sve karte u napad. Prevljak je zamijenio Hadžiahmetovića. To se ispostavilo kao ključni potez Peteva, jer je Prevljak pogodio u 93. minutu za konačnih 1:1.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.