12.7.2022. 20:58
0
Minimalan poraz Zrinjskog: Sheriff eliminisao prvaka Bosne i Hercegovine iz kvalifikacija za Ligu prvaka
Fudbaleri mostarskog Zrinjskog poraženi su u revanš susretu UEFA-ine Lige prvaka od moldavskog Sheriffa minimalnim rezultatom 1:0.

Prvu priliku na utakmici imao je Rasheed u 9. minuti. Šutirao je iz teške pozicije, ali veoma dobro šutira. Lopta ipak otišla pored gola.

Zrinjski je prvu priliku imao tri minute kasnije i to preko Marija Tičinovića. Ofanzivac Plemića je pobjegao odbrani Sheriffa, namjestio se, ali šutirao veoma loše.

Sheriff je do prednosti stigao u 22. minuti. Badolo je centrirao, a Igor Savić u želji da izbaci loptu pogodio vlastitu mrežu.

Već u narednom napadu Bilbija je imao veliku priliku meč vratiti na početak. Umakao je sjajni golgeter Radeljiću i Kikiju, šutirao, ali preko gola.

Do kraja prvog dijela Sheriff je umrtvio igru, a Zrinjski nije mogao doći do nove velike prilike pa se na odmor otišlo sa prednošću Sheriffa.

Sergej Jakirović je na poluvremenu napravio tri izmjene, a posebno ulazak Nikole Mandića imao je utjecaj na igru prvaka BiH.

Upravo je u 65. minuti Mandić lijepo centrirao sa desne strane, Bilbija šutirao sjajno glavom, ali je Abalora nestvarno intervenisao.

Veliku šansu imao je i Kamenar u 76. minuti kada je pokušao nakon jedne odbijene lopte, a udarac otišao tik pored stative savladanog Abalore.

Najveću priliku Sheriff, može se reći i u ovom dvomeču imao je u 79. minuti kada je Pernarbuco šutirao, a njegov udarac odbranio Čondrić.

Pokušavali su izabranici Sergeja Jakirovića do kraja susreta, ali nažalost nisu uspjeli i tako će ovogodišnje takmičenje u Evropi nastaviti u Konferencijskoj Ligi.

S druge strane Sheriff će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati protiv boljeg iz duela Shakhtor Soligorsk – Maribor.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.