12.7.2022. 22:04
0
Naredna prepreka Zrinjskom u Evropi je prvak Albanije
Fudbaleri Zrinjskog će nakon eliminacije na startu kvalifikacija za Ligu prvaka evropski put nastaviti od drugog kola Konferencijske lige.

Već narednog četvrtka (21. juli) Mostarci će put Albanije, gdje će odmjeriti snage s Tiranom, a revanš je sedam dana poslije (28. juli). Tirana utakmice igra na Elbasan Areni.

Albanski prvak u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka eliminiran je od Dudelangea iz Luksemburga. Predstavnik Luksemburga je u prvom meču pred svojim navijačima slavio sa 1:0, a u revanšu je također slavio - 1:2.

Zrinjski je, podsjetimo eliminiran od moldavskog Sheriffa. Nakon 0:0 u Mostaru, Sheriff je u moldavskoj prijestolnici Kišnjevu slavio 1:0. Interesantno, Zrinjski nikada nije preskočio pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a ovo mu je bio sedmi pokušaj.

U drugom kolu Konferencijske lige BiH će predstavljati još i Velež, a na dobrom putu da izbore drugu rundu su Borac i Tuzla City.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.