30.7.2022. 11:45
0
Legendarni trener Ferguson se vratio u United, ovoga puta u savjetodavnoj ulozi
Legendarni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson vratio se u klub sa "Old Trafforda" i imaće savjetodavnu ulogu, prenijeli su brojni britanski mediji.

Ferguson se poslije devet godina vratio u klub u kom se proslavio i koji je proslavio na poziv izvršnog direktora „Crvenih đavola“ Richarda Arnolda, piše N1. 


Operativac Manchester Unitedaq formirao je tijelo u koje je pozvao i proslavljenog čelnika kluba Davida Gilla, bivšeg kapitena Bryana Robsona i aktuelnog direktora fudbala Johna Murtougha.

Svi oni imaće savjetodavnu ulogu, a kako prenose engleski mediji, Ferguson će imati najveći uticaj na rad kluba od 2013, kada se povukao u penziju i završio trenersku karijeru na Old Traffordu.

Ferguson će davati savjete u vezi sa svim aspektima rada kluba, kojem je kao trener podario 38 trofeja, uključujući i 13 trofeja u Premijer ligi i dvije Lige šampiona, navodi N1. 



(Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.