10.8.2022. 19:39
1
Senad Misimović otkrio vraća li se na Grbavicu

Senad Misimović, nekadašnji predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar, danas se pojavio na Grbavici.

Ovu vijest objavila je Nova BH, uz objašnjenje da Plavi traže izlaz iz trenutne krize. S obzirom na to da je po svemu sudeći propao dolazak "američkog" strateškog partnera Eldina Diglisića, na Grbavici su se okrenuli novim idejama i traženju rješenja za izlaz iz krize.


DIGLISIĆ (NI)JE ODUSTAO

Šta je sa Željinim strateškim partnerom, da li se umiješao i brat predsjednika FK Sarajevo?
Tako je danas u Plavom salonu na Grbavici održan sastanak Uprave na kojem su bila u dvojica bivših predsjednika - Senad Misimović i Vedran Vukotić.

Sastanak je trajao dva sata, a Misimović je za Novu BH potvrdio da se u FK Željezničar neće vratiti kao predsjednik, ali bi mogao postati jedan od dioničara.

- Ovo je bio konsultatativni sastanak, gdje smo razgovarali o budućnosti kluba, o sadašnjem statusu i mogućim potencijalima. Nema govora o nekom mom povrataku, u smislu vođenja kluba kako je to bilo u prošlosti - kazao je Misimović za Nova BH, dodavši:

- Klub je dovoljno snažan sa dovoljno velikim navijačkim korpusom, da je moguće proširiti priču o mogućim ulagačima. I da je moguće kroz dioničko društvo i animiranje svih simpatizera kluba, navijača, da kupovinom dionice stiču imovinu koja može imati svoju vrijednost u budućnosti, da doprinesu stabilizaciji kluba. I da na kraju krajeva, u nekoj konačnici, hoćemo navijače kao 49-postotne vlasnike kluba.

Veći ulagači se podrazumijevaju i oni će napraviti koncentraciju dionica i postarat će se da imamo jednu ozbiljnu administraciju koja se može nositi sa poslovnim izazovima i koja može garantovati održiv klub - kazao je Misimović.

- Kao navijač ne razmišljam o jednom potencijalnom investitoru, pogotovo da je to jedan čovjek. Ja razmišljam o frontu, razmišljam o mnogo ljudi koji će se svaki u okviru svojih mogućnosti uključiti i kupiti dionicu koja će biti garant za buduće normalno poslovanje kluba.

Željo u svom kodu nema tu opciju jednog vlasnika. Nema tu opciju da zavisi od jednog čovjeka. Mora to biti malo šira slika.

Ne postoji ni jedna funkcija koju bi ja mogao obavljati u FK Željezničar. Mogu biti samo dioničar - zaključio je Misimović.

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.