16.8.2022. 11:18
0
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo otputovale u Rumuniju
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo jutros su otputovale u Rumuniju, gdje će igrati kvalifikacije za UEFA Ligu prvaka u sezoni 2022/23.

Sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, preko Istanbula, višestruke bh. šampionke stići će u grad Cluj, koji je domaćin kvalifikacionog turnira Lige prvaka. 

Izabranice trenerice Samire Hurem igrat će u četvrtak svoju prvu utakmicu. S početkom u 11 sati odmjerit će snage sa prvakinjama Malte, timom Birkirkara.  

- Iza nas su kvalitetne pripreme te dobre utakmice u sklopu regionalnog turnira kojeg smo organizovale. Smatram da smo spremne i s nestrpljenjem očekujemo ovogodišnji nastup u UEFA Ligi prvaka. Očekujem ozbiljan nastup i kvalitetnu igru te se nadamo prolasku u narednu fazu - poručila je Hurem.

Kapitenka tima Alisa Spahić dodala je da se SFK 2000  može nositi sa izazovom učešća u Ligi prvaka.

- Za nas je ovo novo iskustvo da igramo na gostujućem terenu, budući da smo u proteklim godinama bile domaćini. Radujemo se utakmicama, želimo pokazati da nismo bez razloga u društvu najboljih evropskih timova - kazale je Spahić. 

Utakmice za plasman i prolazak dalje na rasporedu u nedjelju, 21. augusta, saopćeno je iz SFK 2000 Sarajevo.

(FENA/A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.