22.8.2022. 22:59
0
Velika pobjeda Manchester Uniteda u derbiju Premiershipa: Srušen Liverpool
Fudbaleri Manchester Uniteda u posljednjem susretu 3. kola engleskog Premiershipa savladali su u velikom derbiju ekipu Liverpoola rezultatom 2:1. Erik Ten Hag je u velikom derbiju upisao prvu pobjedu na klupi Crvenih Đavola, dok je Jurgen Klopp upisao najgori start kao trener Liverpoola.

United je predvođen prepunim Old Traffordom krenuo dosta ofanzivno od samog početka. Elanga je već nakon deset minuta igre pogodio stativu i nagovijestio sjajan meč.

Šest minuta kasnije mladi Šveđanin je uposlio Sancha, a reprezentativac Engleske matirao Alissona.

Mogao je United i s većom prednošću na odmor, ali je udarce Rashforda i Elange odbranio Becker.

Liverpool je najbolju priliku u prvom dijelu imao preko Fernandesa koji je nespretnom reakcijom umalo matirao De Geu.

Krenuo je Liverpool napadački na startu drugog dijela, ali su doživjeli novi hladan tuš u 53. minuti. Nakon jedne kontre Rashford bježi odbrani Redsa i matira Alissona.

Nakon toga mogao je je United još u dva navrata da matira golmana gostiju, ali se rezultat nije mijenjao.

U posljednjih 20 minuta Liverpool je sve karte bacio u napad, a do gola su stigli u 81. minuti. Salah je iskoristio indolentnost odbrane domaćih i matirao De Geu.

Ronaldo je u 90. minuti imao priliku matirati Alissona, ali je šutirao preko gola.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa je Erik Ten Hag nakon dva poraza upisao i prvu pobjedu na klupi Crvenih đavola. Jurgen Klopp s druge strane nakon dva remija upisao je i poraz i kreirao najgori start kako sa klupe predvodi Redse.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.