27.8.2022. 12:00
0
Najposjećenija utakmica Premijer lige: Koliko navijača je pratilo derbi na Grbavici?
Vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva odigran u petak na Grbavici privukao je najviše ljubitelja fudbala u dosadašnjem toku Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Naime, kako se navodi u izvještaju delegata utakmice Dragomira Đajića na Grbavici je bilo prisutno 11.500 navijača.

Utakmica je završila neriješeno rezultatom 2:2, a golovi su postignuti u drugom poluvremenu.

Sarajevo je imalo dva pogotka prednosti i to s igračem manje. U nadoknadi prvog dijela isključen je Frane Čirjak, a već na startu drugog gosti iz penala dolaze do vodstva. Pogodio je Ivan Ikić. Kada je Muhammed Musa u 76. minuti pogodio za 0:2, činilo se da će gosti odnijeti puni plijen, ali tako nisu razmišljali u Željezničaru.

Kako se navodi u izvještaju, Plave su spasili rezervisti. Prvo je u 88. minuti Dženan Haračić pogodio glavom nakon centaršuta Samira Bekrića iz kornera, a onda je Bekrić u šestoj minuti nadoknade golom iz slobodnog udarca postavio konačan ishod meča.

Sarajevo ima 11 bodova, a Željo dva boda manje.

Prvenstvo se nastavlja već u srijedu, kada Sarajevo u Zenici dočekuje Leotar, a Željo gostuje kod Posušja.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.