6.10.2022. 17:40
0
Zvanično: Sampaoli ponovo na klupi Seville
Jorge Sampaoli je ponovo imenovan za trenera fudbalera Seville.

Rukovodstvo kluba iz Andaluzije se odlučilo za Argentinca samo dan poslije odlaska Julena Lopeteguija, kome je otkaz uručen nakon poraza od Borussije Dortmund u trećem kolu Lige prvaka.

Sampaoli je u andalužanskom klubu radio u sezoni 2016/17, poslije je otišao jer je dobio poziv da bude selektor rodne zemlje, što se ne odbija.

Svakako u novom-starom klubu je ostao u lijepom sećanju, kao trener koji je uspio da se plasira u nokaut fazu Lige šampiona.

Ugovor je potpisan do kraja sezone 2023/24.

Sevilla je u grupi G Lige šampiona osvojila samo bod, dok je u prvenstvu Španije tek 17. sa pet bodova iz sedam utakmica, prenosi SK.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.