8.10.2022. 19:29
0
Mulalić nakon meča: Mislim da smo bili bolji, nije da plačem, ali ja nikad nisam imao situaciju da dovedem sebi igrača kojeg ja hoću
Jedan od derbija 13. kola Premijer lige BiH na Grbavici su odigrali Željezničar i Zrinjski.

Pobjedu je slavio Zrinjski rezultatom 1:0, a trener Željezničara Edis Mulalić na press konferenciji nakon utakmice istakao je da je njegova ekipa bila bolja.

- Teška utakmica, mislim da smo bili bolji danas što trener protivničke ekipe kaže da nismo, nema veze, svako ima pravo na mišljenje. Jedna jedina šansa koju je protivnik imao, imamo dvaput priliku da ispucamo loptu i onda nas kazne. Bili smo opasni i u drugom dijelu, mislim da smo kidisali prema protivničkom golu, imamo prečku, Amoahovu šansu, Zrinjski nije imao šansu u drugom dijelu, ne nagradimo se golom iako smo trebali. Nismo se loše prezentirali, ostaje žal zbog rezultata, rekao je Mulalić i dodao:

- Ja kako razmišljam o ovom poslu, nikad nisam imao situaciju, ne plačem Bože sačuvaj, da dovedem sebi igrača kojeg ja hoću. Sve se nametalo, pogodili smo sa dva krila i oni su odmah pokazali za naše uslove dobar nivo. Hoćemo li uspjeti tu, moj zadatak je da izvučem maksimum, Zrinjski je na tom nivou najkvalitetniji, klupa Zrinjskog može igrati prvu postavu u nekoj drugoj ekipi. Što se tiče kadra, zavidim im. Mi smo napravili napredak. Ako nadigraš najbolju ekipu, mislim da je danas samo falio gol, smanjili smo zaostatak za Zrinjskim što se tiče toga, sad oni dovoljno su iskusni da svaku greškicu kazne, to je drugi par cipela i s te strane se nema šta momcima zamjeriti. Da imamo malo širi roster, da budemo ubojitiji i da nadodajemo ritam na ritam, to je što je i mislim da tu možemo biti zadovoljni, što se tiče igre, smanjili smo razliku u kvaliteti igre i to je evidentno. Žao mi je zbog danas. Nismo se nagradili golom, ali mislim da smo bili dobri barem za jedan gol. Možda sam pogrešno vidim utakmicu, ne znam. Non stop smo kidisali i rizikovali, a oni nam nisu napravili šansu u drugom dijelu, nije to mala stvar. Hoćemo li to uspjeti da zadržimo, vidjećemo. Ako klub planira da napravi rezultat i ako budemo pametni, na ovo sve sa vrlo malim dodacima, moraš imati uslove da pogodiš sa igračima na jedne i dvije pozicije i samo da nastaviš dalje čak i u ovim uslovima sa malim sredstvima se može to izvesti. Drugačije ne može, mora se raditi. Valjda smo pametni, valjda će se poboljšati situacija, pa da poboljšamo ekipu, ako ni to ne prepoznamo onda nismo ni za šta, ako ne možemo prepoznati gdje nam škripi, pa da budemo non stop opasni, onda ne znam za šta smo, rekao je Mulalić.

Trener Plavih je istakao kako njegovoj ekipi fali napadač.

- Sigurno škripi napadač, ne kažem da ovi momci loše rade, mi smo Željo, imamo veće prohtjeve, doveli smo se radom na ovaj nivo, i da bi neko poentirao, mora neko zabiti, zaključio je Mulalić.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.