8.11.2022. 13:04
0
Pogledajte pogodak: Golman je ispucao loptu i postigao go
Rezervna e4kipa Benfice u 12. kolu druge portugalske lige s 2:1 pobijedila je Trofense. Ange Mutsinzi doveo je Trofense u vodstvo u 32. minuti te je s 1:0 završilo prvo poluvrijeme. Nevjerovatan go za izjednačenje pao je u 66. minuti. Benficin Samuel Soares, golman, je ispucao loptu sa svoje polovine.

Njegov kolega s druge strane, golman Trofensea Miguel Santos, udaljio se od crte, pa ga je lopta preletjela. Tačnije, Soares je pogodio prečku od koje se lopta odbila u Santosa, a zatim u go. Pogodak je, nakon što je golman ispucao loptu, upisan kao autogo.

Benfica je do kraja došla i do potpunog preokreta, za koji je u 82. minuti strijelac bio Luis Semedo. Druga momčad Benfice nalazi se na trećem mjestu drugog ranga portugalskog nogometa, dok je Trofense pretposljednji.



Ovakvi golovi su zaista rijetki na utakmicama pa je Soaresov pogodak postao viralan. Na društvenim mrežama ima milionske preglede. Sam golman postao je zvijezda utakmice, na opće oduševljenje navijača Benfice.


(Admir O.)

 

GolGolman
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.