11.11.2022. 14:29
0
Luis Enrique objavio spisak: Španija na SP-u u Kataru s mladim snagama, Sergio Ramos bez poziva
Nogometna reprezentacija Španije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, od 20. novembra do 18. decembra, nastupit će brojnim mladim zvijezdama kao što su Pedri, Gavi, Ansu Fati iz Barcelone i Nico Williams iz Bilbaa, objavila je španska novinska agencija EFE.

Španski selektor Luis Enrique pozvao je i 22-godišnjeg braniča Valencije Huga Guillamona.

Mladi će uz sebe imati i neke iskusne igrače, poput Danija Carvajala iz Real Madrida te Sergia Busquetsa i Jordija Albe iz Barcelone. Ovog puta s njima neće biti branič PSG-a Sergio Ramos.

Na spisku su golmani: Unai Simon, Roberto Sanchez i David Raya, odbrana: Dani Carvajal, Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Guillamon, Pau Torres, Aymeric Laporte, Jordi Alba i Jose Gaya, vezni igrači: Sergio Busquets, Rodrigo, Gavi, Carlos Soler, Marcos Llorente , Pedri i Koke te napadači: Ferran Torres, Nico Williams, Yeremy Pino, Alvaro Morata, Marco Asensio, Pablo Sarabia, Dani Olmo i Ansu Fati.

Španija će na SP-u igrati u E-grupi zajedno s Kostarikom, Njemačkom i Japanom.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.