17.11.2022. 18:49
0
Skandal u Kataru: Navijači Argentine pred kamerama vrijeđali francuske igrače na rasnoj osnovi
Navijači Argentine napravili su veliki skandal uoči početka Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru.

Dio navijača ove selekcije stigao je u Katar da bodri svoje ljubimce. Njih nekoliko je pred kamerama argentinskog TyC Sportsa vrijeđalo francuske reprezentativce na rasnoj osnovi.

Naime, reporter TyC Sportsa upitao je navijači Argentine da otpjevaju neku pjesmu, a oni su počeli skandirati da su francuski igrači “svi iz Angole”.

Također, vrijeđali su i najboljeg francuskog fudbalera Mbappea.

Zanimljivo da bi se Argentina i Francuska mogle sastati već u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Francuska će igrati u grupi D zajedno sa Danskom, Tunisom i Australijom. Dok je Argentina smještena u grupi C sa Saudijskom Arabijom, Poljskom i Meksikom.

Prvoplasirana selekcija iz grupe C će igrati protiv drugoplasiranog tima iz grupe D, a pobjednik grupe D će u osmini finala odmjeriti snage sa drugom ekipom iz grupe C.

Podsjetimo, za samo tri dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru. Jučer se dogodio incident koji je dospio na naslovnice svjetskih medija. Veliku je neugodnost doživjela ekipa danske televizije TV2, kojima su organizatori zaprijetili da će im razbiti kameru.

Novinar Rasmus Tanthold javio se uživo iz Dohe za svoju televiziju. Samo koji trenutak kasnije pojavila su se tri muškarca u električnom vozilu. Jedan od njih je izašao iz vozila, prekrio kameru i poručio im da ne smiju snimati.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.