20.11.2022. 15:50
0
Pervan srušio Sarajevo, Sloboda deklasirala Igman i prepustila mu zadnje mjesto
FOTO: FK Leotar Trebinje
Fudbaleri Sarajeva upisali su sedmi ovosezonski poraz. Bolja od Bordom tima bila je ekipa Leotara, pobijedivši 2:0 u Trebinju. Sloboda je bila ubjedljiva protiv Igmana sa visokih 5:1 i prezimiće do februara na 11. mjestu Premije lige BiH.


Prvi su zaprijetili na stadionu Police fudbaleri Sarajeva, ali je šut Čatakovića bio neprecizan, navodi N1. 

Odmah u narednom napadu, kombinovali su Pervan i Handžić, ali poslije šuta ovog drugog Šahinović interveniše.

Bivši fudbaler Sarajeva Haris Handžić prijetio je ka golu nekadašnjeg tima u nastavku iz slobodnog udarca, ali njegov udarac nije bio dovoljno dobar da ugrozi gol gostiju.

Uzvratio je Dal Varešanović, ali i njegov šut nije završio u okviru gola Leotara.

Ubrzo nakon toga lopta u mreži Sarajeva, ali odbijanac Ačimovića, nakon udarca Čubrila poništava Ermin Sivac zbog nedozvoljene pozicije.

Prijetio je Pervan u nastavku, ali Šahinović ponovo dobro postavljen. Nekoliko minuta kasnije, najbolja prilika za Leotar u prvom dijelu. Pervan je centrirao ka Džajiću, ali fudbaler trebinjske ekipe ne pogađa glavom i dobre pozicije.

Pred kraj prvog poluvremen Čataković se sjajno oslobodio svog čuvara, šutirao sa 15-tak metara, ali lopta odlazi pored gola Dušana Puletića. Sarajevo je prvih 45 minuta igre završilo bez udarca u okvir gola.

Marko Pervan početkom drugog dijela,uputio je centaršut u gužvu kaznenog prostora gostiju, loptu niko nije dirao i završila je u mreži Sarajeva. Leotar je stigao do vodstva u 48. minutu.

Pobjedu Leotara ovjerio je Marko Pervan sjajnim golom sa dvadesetak metara za konačnih 2:0.

Tražili su gosti jedanaesterac u 69. munuti, ali sudija Sivac nije pokazao na bijelu tačku. Veliku šansu do kraja je propustio i Mersudin Ahmetović.

Sarajevo je završilo polusezonu na razočaravajućem 5. mjestu sa 25 bodova, a Leotar je pobjegao iz zone ispadanja na 10. poziciju i ima 21 bod. Dva više od predposljednje Slobode i 4 više od posljednjeg Igmana. 
Prvih pola sata igre gosti su bili nešto opasniji. Dvije poluprilike imali su Jakupović i Ramić. Teren na stadionu u Banovićima bio je veoma blatnjav i težak za igru.

Ipak, Sloboda dolazi do prednosti u 38. minuti. Vranješ proigrava Husejnovića, koji upošljava Amera Bekića kojem nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu.

Uzvratio je Igman preko Hebibovića, ali ostalo je poslije prvih 45 minuta 1:0 za domaće.

Samo dvije minute nastavka bile su dovoljne ekipi Adnana Jahića da udvostručio prednost. Mrežu Konjičana pogodio je Kemal Osmanković.

Tri minute kasnije pitanje pobjednika je bilo riješeno, kada je Dupovac pogodio vlastitu mrežu za 3:0. 

Pet minuta kasnije potpuni potop Igmana. Penal za Slobodu, nakon što je Velić srušio Vranješa. Siguran realizator Eldar Mehmedović za 4:0.

Sve što je uspio Igman do kraja je pogodak Ćubare u 72. minuti. Devet minuta kasnije Mirsad Ramić je promašio penal za goste.

Konačnih 5:1 postavio je Komazec u sudijskog nadoknadi drugog poluvremena. Drugu asistenciju na meču upisao je Stojan Vranješ. 

Sloboda ide na zimsku pauzu na 11. mjestu sa 19 bodova i slijedi im grčevita borba za opstanak, kao i Igmanu koji je posljednji sa dva boda manje, piše N1. 


(A.R.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.