20.11.2022. 19:14
0
Sjajni Enner Valencia srušio očajnog domaćina na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru
Reprezentacija Ekvadora slavila je protiv očajnog Katara na startu grupe A Svjetskog prvenstva u fudbalu koje je počelo danas.

Ekvadorci su na stadionu Al Bayt slavili rezultatom 0:2, a prvo ime meča bio je Enner Valencija, igrač turskog Fenerbahčea. On je postigao oba pogotka za svoj nacionalni tim.

Prvi pogodak na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu pao je iz penala u 16. minuti. Golman Katara srušio je Valenciju, ovaj preuzeo odgovornost, namjestio loptu na bijelu tačku i precizno pogodio.

Vrijedi istaknuti da je Valencija već u trećoj minuti zatresao mrežu Katara, ali mu je taj pogodak poništen zbog ofsajda nakon reakcije iz VAR sobe, što je izazvalo brojne polemike. Na kraju se ispostavilo da su sudije bile upravu.

Katar je slomljen u 31. minuti kada je Valencije poslije centaršuta Preicada pogodio glavom.

Domaća selekcija meč je završila bez udarca u okvir gola, a najbolju šansu Katarani su imali u 86. minuti kada udarac Muntaria s ruba šesnaesterca završio tik iznad prečke.

Katar je postao i prvi domaćin u historiji svjetskih prvenstava koji je porazom krenuo u takmičenje.

Turnir se nastavlja u ponedjeljak. U 14 sati na teren će Engleska i Iran u prvom meču grupe B.

Susretom od 17 sati prvo kolo u grupi A kompletirat će Senegal i Nizozemska, dok je termin od 20 sati rezervisan za grupu B i okršaj Velsa i SAD-a.

(A. Balićevac)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.