27.11.2022. 11:44
0
Englezi ne žele maratonske utakmice kao na SP
Engleski mediji prenose da suci Premier lige neće slijediti nove stroge upute FIFA-e o produžetku utakmica.

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru bilo je nekoliko neuobičajeno dugih utakmica zbog nadoknađenog vremena. Konkretno, dvoboj između Engleske i Irana trajao je gotovo puna dva sata (118 minuta). To je rezultat odluke Svjetske nogometne organizacije, koja je tražila od sudaca stroži pristup dodavanju izgubljenog vremena tijekom utakmica.

Šef sudija na Mundijalu u Kataru i bivši italijanski sudac Pierluigi Collina objasnio je potrebu da se nadoknađuje neprirodno izgubljeno vrijeme na kraju svakog poluvremena, što je dovelo do neuobičajeno dugih utakmica. Nakon prvog kola prosjek trajanja utakmica iznosio je 102 minute i 42 sekunde što je mnogo duže od prosjeka u najjačim europskim ligama.

Kako prenose otočki mediji, Premier liga će ignorisati novu uredbu FIFA-e kada se u Engleskoj nastavi natjecanje po završtku Svjetskog prvenstva. Engleski suci nastavit će primijenjivati isti način kao i do sada.

Sa službenicima Premier lige slaže se i sindikat profesionalnih nogometaša Fifpro, koji je izrazio zabrinutost zbog porasta ozljeda i umora igrača izazvanih dužim utakmicama.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.