27.11.2022. 19:30
0
SP Katar: Hrvatska ubjedljivo protiv Kanade
Hrvatska je rezultatom 4:1 pobijedila Kanadu u susretu skupine F Svjetskog nogometnog prvenstva.

Susret je počeo šokantno za viceprvake svijeta nakon što je već u 2. minuti utakmice Alphons Davies kanadsku kontru pretvorio u vodeći pogodak.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo hrvatski su nogometaši počeli preuzimati stvari u svoje ruke te su do preokreta došli u finišu prvog poluvremena.

Andrej Kramarić je u 36. minuti zabio za izjednačenje, a Marko Livaja u 44. pogodio je za 2:1. U nastavku je Kramarić svoj drugi pogodak postigao u 70. minuti, a točku na i stavio je Lovro Majer u 94. minuti za konačnih 4:1.

U ranije danas odigranoj utakmici skupine F Maroko je pobijedio Belgiji 2:0 i sada na ljestvici Hrvatska i Maroko imaju po 4 boda, Belgija 3, a Kanada je bez bodova i nema više izgleda za plasman u sljedeći krug.

U posljednjem kolu te skupine u četvrtak od 16 sati igraju Hrvatska – Belgija i Kanada – Maroko. 


(Fena / Aldina R.) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.