6.12.2022. 18:48
0
Katar 2022: Sjajni Marokanci poslali kući Španiju
Još jedan dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru odlučili su penali.

Maroko je priredio senzaciju i eliminirao reprezentaciju Španije. Poslije 120 minuta bitke na Education City stadionu u Dohi pogodaka nije bilo.

U prvom poluvremenu Španija je kontrolisala posjed, a više je prijetio Maroko. Najprije preko Hakimija u 12. minuti iz slobodnog udarca, zatim su vrlo blizu bili Mazraoui i Aguerd. Španija je zaprijetila samo jednom, preko Asensija.

Po istom receptu igralo se i drugo poluvrijeme. Crvena furija nastavila je sa bezbroj dodavanja, a Maroko od svoga plana nije odstupao niti milimetar.

Olmo je u 54. minuti šutirao pod prečku, a Bono je na golu Maroka pokazao svoj kvalitet.

U 81. minuti zaprijetio je Morata, a u 86. minuti Sabiri je mogao šokirati Špance, ali slabo je šutirao.

Ni u produžecima duel nije obilovao prilikama. Maroko je u 104. minuti mogao do vodstva preko Cheddire, ali on je šutirao po sredini gola.

Sarabija je prije posljednjeg sudijskog zvižduka imao priliku za Špance, a njegov udarac okrznuo je stativu i otišao pored gola.

Penal seriju otvorili su Marokanci pogotkom Sabirija za 1:0. Sarabija je u timu Španije uzdrmao stativu.

Ziyech je udarcem po sredini gola povećao prednost Maroka na 2:0, a udarac Solera odbranio je Bono.

U trećoj seriji Marokanci su bili neprecizni. Simon je zaustavio Benouna. Ni Španci nisu uspjeli pogoditi, tačnije Bono je zaustavio iskusnog Busquetsa.

Hakimi je u četvrtoj seriji majstorski pogodio za kraj meča.

Posljednji duel osmine finala od 20 sati igraju Portugal i Švicarska. Bolji iz tog duela bitku za polufinale vodit će protiv Maroka.

Prvi četvrtfinalni okršaji zakazani su za petak.

Od 16 sati igraju Brazil i Hrvatska, a od 20 Nizozemska i Argentina.

U subotu se sastaju Maroko i bolji iz duela Portugal - Švicarska (16 sati), a od 20 sati na rasporedu je klasik između Engleske i Francuske.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.