23.12.2022. 10:16
0
Selektor Maroka priznao: Hvala Vahidu, ovo je njegova grupa igrača
FOTO: FIFA
Fudbalska reprezentacija Maroka je na svjetskom prvenstvu osvojila četvrto mjesto, što je najbolji plasmana te zemlje u historiji Svjetskoh prvenstava, a selektor Walid Regragui zahvalio se svom prethodniku, bh. stručnjaku Vahidu Halilhodžiću za sjajno odrađen posao.

Regragui je, svjestan da je na SP u Katar kao selektor otišao manje-više uz pomoć sretnih okolnosti, obraćajući se medijima bio pun hvale za Vahida Halilhodžića koji je raskinuo ugovor sa atlaskim Lavovima uoči početka prvenstva.

“Bravo i hvala Vahidu. On je napravio vrhunski posao i stvorio ovu grupu igrača s kojom smo igrali u Kataru. Ja sam donio svoj mentalitet, ali kostur ekipe je ostao Halilhodžićev. Nas u polufinale nije doveo jedan igrač, nego kompletna grupa koja je stvorena u kvalifikacijama. Čak i oni koju su igrali samo pet minuta su bili potpuno posvećeni”, rekao je Regragui.

Halilhodžić je bio selektor Maroka od 2019. do 2022. godine, a zbog kukoba u reprezentaciji Maroka sa pojedinim igračima i čelnicima saveza, zamijenjen je Regraguijem, koji je na kraju osvojio četvrto mjesto na Mundijalu, prenosi N1. 

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.