3.1.2023. 18:07
0
Ronaldo stigao na stadion Al Nassra: Tu sam da promijenim percepciju ove zemlje
Cristiano Ronaldo je stigao na stadion Al Nassra i prvi put se službeno obratio medijima nakon što je prešao u taj klub kao slobodan igrač.

Ronaldo je počeo sa razlozima iz kojih je došao igrati za Al Nassr, piše N1. 

“Lijepo mi je ovdje. Ponosan sam što sam odlučio doći ovdje. Jedna Era mog života je završena, osvojio sam sve i sada je vrijeme za novi izazov. Ovdje sam u Aziji, želiom biti inspiracija ljudima, djeci, mladima u ovom dijelu svijeta i spreman sam na to.”, rekao je Ronaldo.

Na pitanje koliku je podršku porodice imao, Portugalac je istakao kako svu svi u porodici zadovoljni.

“Porodica je jako sretna. Kada odlučim nešto, porodica me podržava, naročito djeca. Dobrodošlica je bila sjajna, Saudijci su sjajni ljudi i drago  mi je da sam tu.”

Ronaldo tvrdi da je imao brojne ponude, a onda dao razloge zbog kojih se odlučio za Saudijsku Arabiju

“Za mene je ovo sjajna prilika da promijenim mentalitet nove generacije. Sada mogu reći da sam imao mnogo prilika da odem u klubove Evrope, Brazila, SAD-a i Portugala. Ali želio sam doći da gradimo fudbal zajedno. Za mene je to dobra prilika da zajedno promijenimo stvari, da rastemo. Želim dati drugačiju perspektivu ove zemlje, pa sam zbog toga i preuzeo na sebe ovaj izazov i zato sam tu.”

O ambicijama, Ronaldo tvrdi da su one na najvišem nivou.

“Došao sam da pobijedim, da igram, da uživam, da pomognem klubu da bude uspješan. Želim igrati fudbal i uživati.”

Ronaldo će uskoro biti predstavljen i svim navijačima na stadionu Mrsool Park u Rijadu, a tamo ga čeka više od 25 hiljada ljudi. Pratite predstavljanje Cristiana Ronalda uživo na videu ispod.


(A.R.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.