11.1.2023. 22:06
1
Zbog seksualnog uznemiravanja: Smijenjen predsjednik Fudbalskog saveza Francuske
Izvršni odbor Francuskog fudbalskog saveza (FFF) smijenio je predsjednika Noela Le Graeta koji je davao oštre izjave o potencijalu legendarnog Zinedina Zidana u kontekstu preuzimanja nacionalnog tima i protiv kojeg je iznesen niz optužbi za seksualno uznemiravanje, prenosi Anadolija.

Le Graet neće moći nastaviti na svojoj dužnosti dok se istraga francuskog ministarstva sporta ne završi, navedeno je u tekstu koji je objavio "France Info".

Njegov zamjenik Philippe Diallo imenovan je privremenim šefom FFF-a.

Le Graetu, koji je na čelo francuskog saveza postavljen 2011. godine, mandat ističe 2024. godine.

Prema izvještajima francuskih medija, mnoge su žene optužile Le Graeta da ih je seksualno uznemiravao, nakon čega je Ministarstvo sporta pokrenulo istragu protiv njega.

U vezi s mogućnošću da Zidane preuzme reprezentaciju Francuske, Le Great je izjavio:

- Zidane me nije pokušao kontaktirati. Ne bih se javio na telefon i da je nazvao. Nikad nismo razgovarali - kazao je La Great.

Francusko ministarstvo sporta, španski Real Madrid, francuska zvijezda Kylian Mbappe i brojni fudbaleri uputili su kritike na račun Le Graeta zbog njegovih izjava o Zidaneu.

(A. Balićevac)

 
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.