4.3.2023. 20:39
0
Premijer liga BiH: Velež sa igračam manje savladao banjalučki Borac i nastavio borbu za Evropu
Fudbaleri Veleža savladali su FK Borac Banja Luka u okviru 21. kola Premijer Lige BiH rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu gledali smo lošu fudbalsku predstavu. Velež je vjerovatno od samog početka osjetio umor od posljednjih utakmica,nakon mečeva sa Tuzla Cityjem, a naročito sa Slogom u Kupu Bosne i Hercegovine, dok su fudbaleri Borca možda osjetili današnje informacije o kazni koja je stigla iz UEFA-e.

U svakom slučaju u prvih 45 minuta nismo vidjeli niti jedan šut u okvir gola.

Najzanimljiviji trenutak utakmice do tog trenutka dogodio se nakon što je sudija Luka Bilbija poslao ekipe u svlačionicu, jer je nakon toga u okviru humanitarne akcije hiljade igračaka bačeno na teren stadiona Rođeni.

U drugom poluvremenu domaći su na teren izašli odlučni da postignu pogodak.

Blagojević je najprije u 53. minutu imao sjajnu šansu na asistenciju Haskića da dovede domaće u vodstvo, ali nije dobro iskontrolisao loptu na rubu peterca, pomalo se i spetljao, te je njegov šut iz blizine odbranio golman Ćetković.

Nastavljali su domaći sa napadima, dok je Borac bio u nemogućnosti da odgovori na igru Veleža u nastavku.

U 72. minuti Edo Vehabović doveo je Velež u vodstvo. Primio je pas iz posljednje trećine terena sjurio se u šesnaesterac i iskosa topovskim šutirao visoko te savladao Ćetkovića za erupciju oduševljenja mostarske publike.

Vehabović je na kraju pokvario dojam najboljeg igrača utakmice jer je u 83. minutu dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Borac je do kraja preuzeo inicijativu na stadionu Rođeni, budući da su imali brojčanu nadmoć, ali nisu uspijevali stvoriti neku priliku, ili pogotkom kapitalizirati na prednosti koju su dobili. Umjesto toga Velež je imao novu sjajnu šansu. Nedim Hadžić je u 89. minuti propustio riješiti meč, tako što je loše i previše centralno šutirao, pa je lopta bila lak plijen za Ćetkovića.

Ovom pobjedom Velež je došao do 30 bodova u prvenstvu, dok je Borac propustio priliku da na tabeli za sobom ostavi Široki Brijeg koji je trenutno drugi.

(A. Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.