14.3.2023. 17:02
0
Tino-Sven Sušić o boravku u FK Sarajevo: "Sve u klubu i oko kluba je amaterski. Godinu dana sam izgubio zbog male povrede lože"
Tino Sven Sušić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, pronašao je novi klub.

Nekadašnji prvotimac Sarajeva iznenadio je izborom nove sredine, jer je potpisao za hrvatskog drugoligaša, ekipu Rudeša.

U novi klub stigao je kao slobodan igrač. Sušić se nakon potpisa u razgovoru za Germanijak dotakao i epizode provedene u FK Sarajevo, za koji je nastupao od februara 2020. do augusta 2021. godine.

- Bio sam i ja tamo ispod svoje razine. Ali, Sarajevo je velik klub, ali sve u klubu i oko kluba je amaterski. Imao sam neke mini-povrede, dugo su me liječili, godinu dana sam se mučio i nisam mogao nikako ozdraviti, kad god sam trenirao, grčio mi se mišić. Izgubio sam godinu dana zbog male povrede lože, tek kad sam došao kod doktora u Hrvatsku uspio sam se vratiti, oni su me spasili. A obična, mala povreda, ja se godinu dana mučio. To je jedna od tih mojih nesretnih epizoda - kazao je Sušić

Bivši Zmaj je u dresu Bordo tima odigrao ukupno 32 meča. Postigao je dva gola i upisao dvije asistencije.

Sušić je osim za Sarajevo tokom karijere nastupao za brojne klubove, među kojima vrijedi izdvojiti Standard Liege, Genk, Antwerp, Maccabi Tel Aviv, Hajduk, Venlo, Genk, Kuban, Tabor Sežana...

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.