16.3.2023. 16:18
0
Bosna i Hercegovina bi mogla ugostiti Brazil: Učestvovat će u Ligi nacija
UEFA-ino takmičenje Liga nacija omogućava plasman na kontinentalno prvenstvo kroz doigravanje. Evropska krovna kuća planira da takmičenje učini još zanimljivijim.

Tako je po dogovoru sa Fudbalskim savezom Južne Amerike (CONMEBOL) odlučeno da će u martu 2024. godine selekcija Brazila igrati utakmice s dvije ekipe koje su u A grupi Lige nacija.

Među potencijalnim protivnicima je Bosna i Hercegovina i postoji šansa da Brazil dođe u našu zemlju kako bi odigrali utakmicu, a to bi sigurno bio događaj od ogromnog značaja.

Učešće Brazilaca će biti generalna proba za takmičenje koje se sprema između UEFA-e i CONMEBOL-a.

- UEFA radi na mnogobrojnim projektima s CONMEBOLOM. Među njima je i zajednička Liga nacija. Od 2024. godine timovi iz Južne Amerike priključit će se Ligi nacija i vidjet ćemo u kakvoj formi će sve biti - rekao je potpredsjednik UEFA Zbignjev Boniek i dodao je:

- Potpisali smo memorandum o saradnji. Idemo zajedno od 2024. godine - istakao je on.

Za sada će se samo selekcija Brazila uzeti učešće. Brazilski Globo otkriva kako će njihov nastup biti proba za uključivanje ostalih selekcija i vidjet ćemo kako će se sve odvijati.

Nama ostaje da se nadamo da će nas kuglice spojiti sa velikim Brazilom, kako bi imali priliku da ih ugostimo, a možda ako se sve posloži i pobijedimo.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.