23.3.2023. 16:40
0
Golman postigao gol sa najveće udaljenosti u historiji?
FOTO: Printscreen/Twitter/TNT Sports Chile
Argentinski vratar Leandro Requena zabio je jedan od najluđih pogodaka, koji bi mogao završiti u Guinessovoj knjizi rekorda.

Na utakmici čileanskog nogometnog prvenstva njegov Cabral ugostio je kultni Colo-Colo, a u 77. minuti, pri vodstvu od 2:0, odlučio je ispucati visoku loptu prema svojem igraču u vrhu napada.

Izgledalo je to posve bezazleno, ali gostujući vratar Bryan Cortes izašao je visoko sa svojih vrata i napravio veliku pogrešku. Lopta se odbila preko njega u kazneni prostor i ušla u mrežu, piše CNN.

TNT Sports iz Čilea tvrdi da je pogodak postignut s udaljenosti od 101 metra, što bi mogao biti svjetski rekord za pogodak s najveće udaljenosti u historiji.

Trenutačni je rekord 96,01 metara, a postavio ga je 2021. godine Tom King na utakmici Newport Countyja i Cheltenham Towna u četvrtom razredu engleskog fudbala.

“Sada čekamo provjeru udaljenosti. Rekli su mi da je Savez zvao da provjeri mjere terena. Ovo me jako veseli, osobno, ali i zbog institucije kao što Čileanski fudbalski savez”, kazao je Requena, koji misli da mu je visoka nadmorska visina pomogla u postizanju pogodaka jer se stadion Cabrala nalazi na 2400 metara:

“Htio sam brzo izvesti udarac, kao što smo to učinili puno puta. Pokušao sam uhvatiti suparnika nespremnog i udarac je bio malo jači nego inače”, zaključio je, prenosi N1. 


(A.R.)

 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.