27.3.2023. 12:45
0
Cristiano Ronaldo šalje jasnu poruku “Zmajevima”: Šta nas čeka u junu?
Cristiano Ronaldo nastavlja tabati svoj put kao nogometaš s najviše nastupa reprezentativnih svih vremena nakon što je upisao svoj 198. meč u dresu Portugala.

I ne samo da je “produžio” rekord, nego je zabio dva puta u pobjedi od 6:0 sinoć u Luksemburgu.

Cristiano Ronaldo: Ruši rekorde

Prethodno je odigrao rekordnu 197. utakmicu protiv Lihtenštajna 23. marta, obilježivši taj podvig s dva gola. Riječ je o susretima prva dva kolas kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 20204. godine.

Portugalci su u dva meča postigli deset golova (bez primljenog). Pa makar se i ne radilo o rivali,a viskog ranga, jasan je to znak kako težak posao čeka reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja će 17. juna gostovati u Portugalu.

A domaćine će predvoditi vjerovatno Ronaldo, kojeg ni 38 godina ni činjenica da igra daleko od Evrope (saudijski Al-Nassr), ne mogu odvojiti od reprezentacije.

Ronaldo je premašio evropsku granicu od 180 reprezentativnih nastupa, koju je postavio Španac Sergio Ramos, još 2021. godine.

Utakmica protiv Maroka u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022. izjednačila ga je s prethodnim svjetskim rekordom Baderom Al-Mutawom. On je sakupio 196 utakmica za Kuvajt. Sada je Cristiano ispred svih.

Pored toga, jednakom žestinom Ronaldo trese i mreže.

Odavno najbolji strijelac Evrope u reprezentativnim utakmicama, Ronaldo je u septembru 2020. prešao granicu od 100 golova. Potom je izjednačio svjetski rekord Irtanva Alija Daeija od 109 pogodaka tokom EURO 2020.

Slijedi duel u Lisabonu

Prestigao ga je u evropskim kvalifikacijama za Mundijal 1. septembra 2021. godine.

Ronaldo je uvjerljivi svjetski rekorder po broju golova za reprezentaciju. Sa sinoćnja dva Luksemburgu, sada je na brojci od 122 gola.


Jasno je to upozorenje našim “Zmajevima” koji će u duelu trećeg kola kvalifikacija u Lisabonu morati biti mnogo bolji nego u sinoćnjem debaklu protiv Slovačke u Bratislavi (0:2).

Portugal nakon dva kola vodi sa šest bodova u kvalifikacijskoj grupi J. Slovačka ima četiri. “Zmajevi” su na tri boda, koliko ima i Island. Luksemburg ima 1 bod. Lihtenštajn je bez bodova.

Dvije prvoplasirane reprezentacije nakon 10 kola idu na završnicu Evropskog prvenstva.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.