27.3.2023. 13:45
0
Bise: “Hadžibegić je dovoljno iskusan da zna da poslije utakmice ne ulazi u raspravu s navijačima. Tu je pogriješio”
FOTO: reprezentacija.ba
Brojni komentari uslijedili su nakon što je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena od Slovačke rezultatom 2:0 u okviru drugog kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će 2024. godine biti održano u Njemačkoj.

Nermin Bise, novinar iz Mostara za portal Source iznio je svoje mišljenje o odigranoj utakmici. 

“Nažalost, nema se tu šta puno komentarisati. Svi smo vidjeli to očajno prvo poluvrijeme koje je, po mom mišljenju, uvjerljivo najlošije koje je reprezentacija BiH odigrala ikada. A gubili smo i sa šest primljenih golova, no ni tada nije izgledalo onako loše i očajno kao sinoć u Bratislavi prvo poluvrijeme“, navodi Bise dodajući:

“'U dobru se ne povisi, a u lošem se ne ponizi'- tu bi našu staru mudrost trebalo prepričati i protumačiti, ne samo igračima reprezentacije, nego i mnogim našim navijačima. Kako je moguće da u tri dana isti momci demoliraju Island i onda onako izađu na teren u Slovačkoj. Desilo se ono čega sam se najviše pribojavao, a to su one naše dobro poznate amplitude koje idu od pretjeranog oduševljenja do silnog razočarenja.“ 

Komentirajući poteze selektora fudbalske reprezentacije BiH Faruka Hadžibegića, Bise je naveo kako su s njegove strane "izostali blagovremeni potezi". 

“Potezi selektora Hadžibegića. Hm, realno, izostali su blagovremeni potezi još tamo oko 25. minute kada je trebao mijenjati nešto u veznom redu. Vjerovao je u isti tim iz Zenice i to je ok. Ali, poslije prvog primljenog gola sinoć, za nekih desetak minuta vrijedilo je posegnuti za izmjenom zato jer bukvalno nismo postojali na terenu 45 minuta. Hadžibegić je dovoljno iskusan da zna da poslije utakmice ne ulazi u raspravu s navijačima. Tu je pogriješio”, navodi Bise, uz zaključne riječi: 
 
“A što se tiče reprezentacije, mi ne možemo biti velesila još neko vrijeme. Šta će poslije biti vidjećemo. Možda imamo dobru podlogu za budućnost i smjenu generacija. I konačno, ne smiješ nikoga potcjenjivati. Posebno ne Slovačku koja ima više, mnogo više zapaženih rezultata i uspjeha od BiH na velikim takmičenjima.“


Kvalifikacije za Euro bit će nastavljene u junu kada će naš tim 17.6. gostovati selekciji Portugala, dok je tri dana kasnije na rasporedu utakmica protiv Luksemburga. 



Piše: Aldina Rovčanin 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.