19.4.2023. 17:52
0
Kup BiH: Zrinjski demolirao Tuzlu i u uzvratu. U finalu sa Željom ili Veležom
Fudbaleri Zrinjskog plasirali su se u finale Kupa Bosne i Herecgovine.

Mostarci su danas i u revanšu bili bolji od Tuzla Cityja i tako su potvrdili prolaz u finale.

Nakon što su prije 14 dana na Tušnju slavili sa 3:0, danas su u revanšu trijumfovali rezultatom 4:0.

Izabranici Krunoslava Rendulića bili su bolji tokom cijele utakmice, a poveli su u 37. minuti. Kiš je izveo osmi korner, a Jakovljević pogodio za 1:0.

Kada je Nemanja Bilbija u 66. minuti pogodio za 2:0, već tada je sve bilo jasno. Malekinušić je u 80. minuti pogodio za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Vukotić u 87. minuti.

Zrinjski će u finalu 17. maja na Bilinom polju igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča u kojem se sastaju Željezničar i Velež (prvi meč Mostarci dobili sa 1:0).

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.