27.4.2023. 16:13
1
Slom u pustinji: Cristianu Ronaldu se dešava nešto što nije mogao ni sanjati
Gorka vremena za superzvijezdu Cristiana Ronalda (38) u pustinji Saudijske Arabije…

CR7 trenutno ne može se pohvaliti uspjehom u svom novom klubu Al-Nassru. Jer, nakon poraza u Kupa protiv Al-Wehde (0:1), nogometnoj superzvijezdi sada prijeti sezona bez naslova u njegovoj prvoj sezoni u Aziji.

A kako Cristiano nije osvojio ništa s engleskim Manchester Unitedom prošle sezone, ovo bi bila druga sezona zaredom bez naslova!

Legendarni Portugalac u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije doživio tako nešto…

Jer: čak i u saudijskoj ligi stvari su prilično “šarene” za Ronaldov klub Al-Nassr, prenosi BILD.

CR7 i njegov tim zaostaju tri boda za vodećim Al-Ittihadom na drugom mjestu tabele Saudi Pro League. A Ronaldov klub ima još jednu utakmicu više!

Činjenica je: CR7 je u svojoj dugogodišnjoj karijeri osvojio gotovo sve što jedan nogometaš može osvojiti.

Evropsko prvenstvo s reprezentacijom Portugala, pet naslova evropske Lige prvaka, sedam državnih titula i pet Ballon d'Or (Zlatna lopta) za igrača godine u svijetu samo su dio Ronaldovog impresivnog broja naslova.

Samo pet sezona svoje profesionalne karijere Ronaldo je sezonu završio bez trofeja.

Posljednja je bila prošle godine u razočaravajućem povratku u Man Unit, koji je naprasno okončan skandaloznim intervjuom i uz mnogo problema.

Ronaldo je početkom godine pobjegao u Saudijsku Arabiju zbog megaposla i tamo potpisao ugovor na dvije i pol godine. Njegova plaća: gotovo 500 miliona eura!

No, ni tamo stvari ne idu dobro. CR7 je za Al-Nassr zabio 11 golova u 14 utakmica. Međutim, nakon poraza od Al-Ittihada (1:3) u Superkupumorali su se nositi s dva nokauta u borbi za naslov.

I Ronaldo je nedavno privukao više pažnje eskapadama nego igračkim potezima. Prvo je izazvao otkaz već bivšem treneru Al-Nassra Rudija Garciji (59), a onda hrvački davio protivnika.

U međuvremenu, čak su se i njegovi vlastiti navijači digli protiv superzvijezde nakon što se Ronaldo uhvatio za međunožje nakon što ga s tribina provocirali skandiranjem njegovom rivalu Lionelu Messiju.

CR7 je vjerojatno drugačije zamišljao stvari prije preseljenja u pustinju…


(Admir O.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.