17.5.2023. 12:13
0
Navijač koji je razbio kameru bio je političar i trener: Ostao je bez obje funkcije
Na kraju utakmice protiv Espanjola, u trenucima proslave pobjede i naslova prvaka Španije, Barcelonini fudbaleri bili su natjerani na bijeg u svlačionicu nakon što su navijači domaće ekipe ušli na teren.

Ogromna greška

U haosu koji je uslijedio jedan od huligana je došao do kamere kojom je snimana utakmica, prekrio je lice jaknom i srušio kameru. Sada je otkriveno ko je on.

Podsjećamo, dosad nepoznati gledalac je nakon utakmice sakrio lice pod jaknu i prevrnuo skupocjenu opremu. On je požurio kako bi se sakrio na tribinama, nadajući se da će se izgubiti u masi. Ipak, režiser prijenosa je imao drugačije planove i druga kamera nije micala fokus s njega. 

Sada se saznaje da je njegovo ime Yago Darnell, a onda i posljedice koje trpi nakon huliganizma.

Darnel je bio zaposlenik kluba Junior FC, kao trener mladih fudbalera, a nakon što se saznalo šta je učinio, ostao je bez tog posla. Klub se ogradio od njega i istakao etičke vodilje kluba starog više od 105 godina.

Darnel je bio član i jedne španske političke stranke s desnog spektra, ali ga je i ona izbacila iz svojih redova. Sada ga čekaju još veći problemi. 

Katalonska medijska kompanija Mediapro najavila je da će od njega tražiti 50 hiljada eura, kolika je vrijednost uništene kamere, a istragu su otvorili i Espanjol i La Liga. 


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.