25.5.2023. 18:25
0
Legendarni fudbaler pati od poremećaja ponašanja, otkrio detalje problema
Proslavljeni fudbaler David Beckham pokazao je kako izgleda dio svakodnevne rutine šminkanja njegove supruge Victorije. On je objavio snimak na kom se vidi kako lice tretira četkicom, a ako će neko reći da 48-godišnjak izgleda umorno, pored starosti popularnog Beckhama postoji još jedno objašnjenje.

Beckham je prije 17 godina prvi put priznao da ima mentalni problem poznat kao opsesivno-kompulsivni poremećaj.

“Imam taj poremećaj gdje sve mora da mi bude u pravoj liniji ili u parovima. Stavit ću svoje konzerve soka u frižider i ako ima jedna previše, stavit ću je negdje drugdje. Ako odem u hotelsku sobu, prije nego što mogu da se opustim, morati ću da pomjerim pamflete i knjige i stavim ih u fioku“, rekao je Beckham svojevremeno.

Njegova supruga Victorija je dodala da David i ona imaju tri frižidera i da je u jednom hrana, u drugom salate i u trećem pića i u onom gdje su pića, sve mora da bude simetrično.

Taj poremećaj ga ometa i u toku noći, pa tada radi stvari mimo očiju porodice – čisti porodični dom.

“Tako dobro čistim ali nisam siguran da to moja žena toliko cijeni… Kada svi legnu u krevet, ja tada hodam okolo, čistim, namještam svjetla, pazim da je sve uredno. Mrzim kad siđem ujutru a tamo još uvijek stoje šolje… Sređujem i otopljeni vosak na svijećama, čistim staklo oko nje. Znam, čudno zvuči“, rekao je Beckham, a otkriveno je u njegovom dokumentarcu prije nekoliko nedjelja.

Opsesivno-kompulsivni poremećaj (OCD) spada u grupu anksioznih poremećaja, a karakterističan je po pojavi radnji koje se ponavljaju ritualno. Ljudi koji pate od ovog poremećaja svjesni su da su njihovi postupci iracionalni, zbog čega ih i doživljavaju neprijatnim, ali ne mogu da ih spriječe.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.