3.6.2023. 19:50
1
Sarajevo predstavilo i treće pojačanje: Na Koševo stigao bivši mladi bh. reprezentativac
Sarajevo je u prethodnim danima objavilo kako će ih na kraju sezone napustiti nekoliko igrača. Međutim, na Koševu ništa ne prepuštaju slučaju pa su tako danas predstavili i treće pojačanje za narednu sezonu. Riječ je o Amaru Beganoviću (23), nekadašnjem mladom reprezentativcu BiH, koji u Sarajevo dolazi iz slovenske Mure.

Slovenski klub će za ovaj transfer pripasti određeni iznos novca, kao i procenat od eventualnog budućeg transfera. 

Beganović je prošao sve omladinske selekcije tuzlanske Slobode, a sa 17 godina je debitirao i za seniorski tim. Za tuzlansku ekipu je odigrao 105 utakmica i etablirao se u jednog od najboljih desnih bekova u Premijer ligi. On je nakon toga ostvario transfer u Muru. U sezoni koja je ne tako davno završila skupio je 38 nastupa, a uspio je zabilježiti 2 gola uz dvije asistencije.



On je sa Bordo timom potpisao ugovor do 2026. godine.

Podsjetimo, Sarajevo je danas već potpisalo Samira Zeljkovića iz Veleža i Elvira Durakovića iz Igmana. 

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.