10.6.2023. 15:50
0
"Edin Džeko me inspiriše, ostavio je fantastičan utisak na mene"
FOTO: Screenshot
Mladi napadač Intera, Francesco Pio Esposito, je istakao da su mu najveća inspiracija na zelenom terenu naš Edin Džeko i ofanzivac Barcelone, Robert Lewandowski.

Mladi napadač Intera, Francesco Pio Esposito, je istakao da su mu najveća inspiracija na zelenom terenu naš Edin Džeko i ofanzivac Barcelone, Robert Lewandowski.

Ovaj 17-godišnjak je u razgovoru za Calciomercato.com također priznao da mu je san da igra u Seriji A jednog dana, a trenutno ga smatraju za jednog od najtalentovanijih igrača u Interovom omladinskom pogonu.

Francesco je mlađi brat Sebastiana koji je trenutno na posudbi u Bariju i Salvatorea koji je trenutno član italijanske Spezije, a prema njegovim riječima, vrijeme provedeno na treningu sa Džekom je utjecalo na njega. 

. Između mene i moje braće, mislim da sam ja najmanje tehnički obučen od nas trojice, ali sam orijentisan ofanzivnije više od njih. Trudim se uvijek biti na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Ukoliko moram imenovati napadača koji me inspirisao, reći ću igrača koji je igrao na mjestu klasičnog napadača - Luca Toni, rekao je Esposito, te dodao:

- Ukoliko pričamo o sadašnjim fudbalerima i sigurno igračima koji su na nivou iznad mene, reći ću Robert Lewandowski i Edin Džeko sa kojim sam trenirao u Interu i koji je ostavio fantastičan utisak na mene. Mislim da imam slične karakteristike kao i oni. 

Dodao je da je njegov cilj da zaigra u najjačem rangu italijanskog fudbala. 

- Moj cilj je da zaigram u Seriji A i da obučem dres seniorske reprezentacije Italije, završio je Esposito. 

(Erna H.) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.