7.7.2023. 20:08
1
Vaha je prvi izbor NSBiH za selektora, a imaju asa u rukavu
Vahid Halilhodžić prvi je izbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) za novog selektora “Zmajeva”.

Čelnici NSBiH navodno su spremni na velike ustupke kad je u pitanju angažman popularnog Vahe, koji je poznat kao veliki kritičar mnogih poteza Nogometnog saveza.

Posebno je Halilhodžić kritikovao famozni nacionalni ključ prilikom formiranja stručnih štabova bh. selekcija, govoreći da je to njemu neprihvatljivo i neshvatljivo, te da je uplitanje politike glavni problem zbog kojeg ga ranije bilo u reprezentaciji, prenosi Raport.

Pogrešni potezi

“O ljudima koji sjede u Savezu, da ne govorim.

Mnogima od njih je vjerovatno drago što se ovo dešava, ne bih stvarno dalje…”, rekao je nedavno Halilhodžić za Raport, u komentaru serije poraza “Zmajeva” u kvalifikacijama i nove smjene selektora.

Ipak, čini se da su u NSBiH spremni zanemariti sve ove stvari, svjesni da nakon nekoliko pogrešnih poteza moraju, napokon, povući jedan pravi i “kupiti” naklonost navijača.

A dolazak legende mostarskog Veleža (71), kasnije uspješnog trenera u Francuskoj i čovjeka koji se sa četiri različite reprezentacije plasirao na završnicu Svjetskog prvenstva, definitivno bi izazvao takav efekt.

Ipak, saznajemo da su u NSBiH za svaki slučaj spremili i asa u rukavu.

To je, prema našim saznanjima, Mersed Selimbegović (41), mladi, ali već etablirani trener u Njemačkoj, inače nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara.

Nezavidna situacija

U drugoj Bundesligi već je sakupio 133 utakmice, od toga 37 pobjeda, 38 neriješenih i 58 poraza na klupi Regensburga.

Selimbegović je Regensburg vodio od maja 2019. pa do maja ove godine. Prethodno je ovaj 41-godišnjak iz Rogatice bio igrač Regensburga, od 2006. do 2012., nakon čega se posvetio trenerskom pozivu.

Prema informacijama Raporta, Selimbegovića je kontaktirao sportski direktor A reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović te su obavili zanimljiv razgovor. Pored Misimovića, rečeno nam je, Selimbegovića je kontaktirao i naš kapiten Edin Džeko. Njih dvojica navodno su se našli na sastanku, a tema je također bilo preuzimanje selektorske pozicije.

I Halilhodžić i Selimbegović su trenutno bez angažmana.

Podsjetimo, “Zmajevi” su bez selektora od kraja juna, kada su NSBiH i Faruk Hadžibegić sporazumno prekinuli saradnju.

Tome su prethodila tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

“Zmajeve” su ti porazi stavili u prilično nezavidnu situaciju u borbi za prve dvije pozicije koje vode na Euro.

Nakon četiri kola, reprezentacija BiH ima tri boda. Kvalifikacije se nastavljaju u septembru.


(Admir O.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.