7.7.2023. 21:05
0
“Incident” na predstavljanju Turčina u Realu, potezom već osvojio navijače
Mladi turski fudbaler Arda Guler (18) potpisao je ugovor sa Realom, saopštio je zvanično madridski klub.

U saopštenju Reala se ne navode detalji ugovora, ali španski mediji tvrde da je Guler dogovorio saradnju sa „kraljevskim klubom“ do 30. juna 2029. godine.

Turski fudbaler je u petak predstavljen u Madridu kao novo pojačanje i zalog za budućnost.

Kako to tradicija nalaže, kada Real predstavlja novog igrača, porodica fudbalera bude prisutna u svečanoj sali stadiona Santiago Bernabeu. Tako je bilo i ovog puta, a snimljene su i simpatične scene.

Ardina majka je počela da plače, a mladi fudbaler nije mogao da izdrži, pa joj je brisao suze.

Međutim, i Guler se zbunio, jer je čuo svoje ime dok je predsjednik kluba Florentino Perez držao govor. Arda je to shvatio kao znak da se pojavi na sceni, iako je trebalo još malo da sačeka na svom mjestu. Ipak, Perez je završio svoj govor, dok je Arda stajao pored njega, a mnogi su se nasmijali na tu scenu.

Transfer Arde iz Fenerbahcea u Real koštao je blizu 20 miliona eura.

„Mladi igrači koje dovedemo rastu uz naše legende i pokazuju potencijal, neki su već osvojili sve što se može osvojiti. Danas nam je došao jedan od takvih mladih igrača. Sa ogromnim talentom i praćen od najvećih evropskih klubova, naravno. Dobrodošao Arda“, rekao je Perez.

Guler (18) je prošle sezone za turski klub odigrao 35 utakmica i postigao je šest golova. On je za reprezentaciju Turske nastupio na četiri meča i jednom se upisao u listu strijelaca.

U Realu će prvo raditi na sebi u ekipi Castille, a potom će se u zavisnosti od napretka priključiti prvom timu.


(Admir O.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.