16.7.2023. 22:03
0
PSG vraća Xavija Simonsa u svoj sastav
Mladi fudbaler PSV Eindhovena Xavi Simons otputovao je u Francusku kako bi potpisao ugovor sa svojim ranijim klubom Paris Saint Germainom.

U saopćenju holandskog kluba navedeno je da je 20-godišnji Simons napustio timski kamp i otišao u Pariz kako bi završio svoj transfer.

Simonsa, koji je stasao kao podmladak Barcelone i potpisao ugovor s PSG-om 2019. godine, pariska ekipa je početkom prošle sezone poslala u PSV Eindhoven bez ikakve naknade za transfer.

PSG, koji je u ugovor s holandskim reprezentativcem stavio klauzulu o ponovnom otkupu po cijeni od šest miliona eura, iskoristit će to kako bi ponovno uključio Simonsa u svoju ekipu.

Ofanzivni veznjak, koji je prošle sezone debitirao u dresu PSV Eindhovena, zabio je 22 gola i 12 asistencija u 48 susreta u svim utakmicama, a pozvan je u holandsku reprezentaciju za koju je dosad odigrao četiri utakmice.

Prema francuskim medijima, PSG je odlučio zadržati igrača u svojoj ekipi nakon što je Arsenal poduzeo akciju da kupi Simonsa u ljetnom prelaznom roku.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.