22.7.2023. 18:12
0
Navijači Fenerbahcea oduševljeni posljednjim izjavama Džeke: “On je naš lider”
FOTO: Fenerbahce
Edin Džeko je veoma brzo postao lider u svlačionici Fenerbahcea i ključni čovjek trenera Ismaila Kartala. Upravo je turski stručnjak prije nekoliko dana javno objavio kako će bh. fudbaler biti kapiten tima u narednoj sezoni.

Džeko je u dvije odigrane prijateljske utakmice na pripremama postigao tri pogotka te na pravi način započeo mandat u novom timu. U razgovoru za medije, Džeko je izjavio kako je cilj Fenera osvojiti titulu u narednoj sezoni, prenosi N1.

“Fenerbahce uvijek igra za titulu. Ovdje sam da zajedno učinimo Fenerbahce šampionom. Po mom mišljenju, Fenerbahce nije bio šampion jako dugo. Ako želite da budete bolji, morate se boriti. Da bismo pomjerili granice, moramo osjetiti podršku naših navijača. Ako ne možete dugo biti šampion, neke stvari niste dobro uradili. Predsjednik to dobro zna. Ono što želim od njih je da Fenerbahce ima tim koji će postati šampion, dobri transferi će se nastaviti. Moramo imati kvalitetne igrače”, rekao je Džeko.

Dotakao se Dijamant i individualne statistike te kazao da u Istanbul nije došao kako bi mislio samo na brojke već je došao da pomogne sa svime što posjeduje.

“Naš predsjednik je ove godine napravio kvalitetne i dobre transfere. Još nekoliko igrača se može priključiti timu, bitno je da postanemo tim. Postigao sam mnogo golova u karijeri. Nisam u Fenerbahceu da bih poboljšao svoju individualnu statistiku. Ne želim pomoći svom timu samo davanjem golova. Želim pomoći sa svime što mogu.”

Podsjetimo, bh. fudbaler je u Fener stigao početkom prošlog mjeseca, a prvu zvaničnu utakmicu igrat će naredne sedmice u 2. pretkolu Konferencijske lige protiv Zimbrua.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.