26.7.2023. 9:25
0
Messi zaludio Ameriku: Postigao dva gola, pa napravio šou sa Davidom Beckhamom
Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Leo Messi već je svojim potezima zaludio Amerikance. Nakon što je postigao gol na debiju iz slobodnog udarca, Argentinac je po prvi put startovao i to kao kapiten i sa dva gola i asistencijom pokazao da je i dalje klasa od igrača.

On je predvodio svoj Inter Miami u pobjedi od 4:0 protiv Atlante koja mu je bila 100. klub kojem je dao gol u karijeri.

Trabalo mu je svega 22 minuta za dva gola pošto je već u osmom minutu zatresao mrežu prvi put u jednoj pomalo i komičnoj situaciji. Messi je prvo u pokušaju da plasira loptu pogodio stativu, da bi svoj odbitak smjestio u mrežu.

Već u 22. minutu je povećao na 2:0 kada je iskoristio asistenciju za rutinsku završnicu iz sredine kaznenog prostora.

Taylor je potom postigao gol neposredno prije poluvremena i tako je Miami imao 3:0 na odmoru. Messi je asistirao početkom drugog poluvremena, i to baš za Taylora, kome se odužio za jedan “spakovan“ gol u prvom dijelu igre. Umeo je Messi da se oduži i Davidu Beckhamu, kom je slao poruke sa terena u slavlju.

Mesi je napustio igru u 79. minutu, čime je i zvanično završeno veče za većinu gledalaca. Pobjeda je obezbijedila mjesto Interu u nokaut rundi Liga kupa, a Sergio Busquets je na ovoj utakmici i debitovao za Miami.



(Admir O.)

MessiSAD
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.