12.8.2023. 22:42
0
Željezničar savladao Borac, Nedim Mekić heroj “Plavih”
FOTO: N1
Fudbaleri Željezničara savladali su Borca rezultatom 2:0 u derbiju 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Prvo poluvrijeme
Željezničar je mnogo bolje otvorio meč. Nakon nekontrolisanog šuta Mekića u drugoj minuti, prva prava šansa došla je dva minuta kasnije Krpić bio je u šansi, primio je sjajnu loptu u prostor i izašao pred golmana Mijatovića, koji mu je sjajno smanjio ugao i odbranio njegov pokušaj.
Krpić je ponovo prijetio u 11. minuti susreta. Iskosa je snažno šutirao i pokušao iznenaditi Mijatovića koji je ponovo bio dobro postavljen, prenosi N1.

Golman Borca morao je ponovo intervenisati 4 minute kasnije, kada je Jašarević sjajno šutirao sa lijeve strane, ali gola ponovo nije bilo zahvaljujući Mijatoviću, koji je bio najbolji Borčev fudbaler u prvom poluvremenu.

Gosti iz Banjaluke bili su prvenstveno koncentrisani na odbranu i kontranapad, ali do samog kraja poluvremena nisu uspjeli napraviti značajniju šansu za gol. Ta šansa došla je u 44. minuti. Cortez je dodao do Kvržića na desnu stranu, a Kvržić iz voleja pokušao ugroziti Muftića. Iako je šut bio dovoljno snažan, lopta je za malo otišla pored gola.

Na odmor se otišlo pri najnepopularnijem rezultatu – 0:0.

Drugo poluvrijeme
Željezničar je osjetio da je Borac ranjiv i bezidejan, te je krenuo u napad odmah na početku poluvremena. To im se isplatilo u 47. minuti kada je za vodstvo pogodio Nedim Mekić.

Isti igrač ponovo je bio strijelac sedam minuta kasnije. Mekić je ovaj put centrirao sa lijeve strane, niko nije dodirnuo loptu koja je pala pred Mijatovića, prevarila sve, uključujući golmana Borca i završila u golu.

Mekić je mogao postići i hat-trick, ali njegov šut u 59. minuti sa ivice šesnaesterca brani Mijatović.

Nakon drugog gola probudio se i Borac, ali najprije u 61., pa onda ni u 65. minutu fudbaleri iz Banjaluke bili su neprecizni iz slobodnih udaraca.

Borac je imao najbolju šansu na utakmici u 71. minuti. Nakon jedne dubinske lopte golman Muftić je morao napustiti svoju poziciju, boksovao je loptu, koja se vratila Cortezu. On je iz prve šutirao po praznom golu, ali je loptu zaustavila stativa.

Do kraja meča Željezničar je kontrolisao meč, dok su pokušaji Borca da dođe do gola bili neuspješni, pa je rezultat do kraja ostao 2:0, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.