3.10.2023. 19:05
1
Zrinjski pred Aston Villu: Svakog vikenda ih gledamo na televiziji, a sada ćemo se suočiti s njima
Fudbaleri mostarskog Zrinjskog odradili su posljednji trening pred putovanje u Birmingham. U ovom engleskom gradu prvak Bosne i Hercegovine će odigrati prvi gostujući meč grupne faze nekog evropskog takmičenja, a za protivnika će imati Aston Villu.

Kvalitet i rejting engleskog predstavnika dobro su poznati javnosti u Bosni i Hercegovini, kao i stručnom štabu i igračima Zrinjskog, koji na Villa Parku, kako kažu, nemaju šta izgubiti. Poručuju da je predstojeći meč drugog kola grupe “E“ Konferencijske lige velika stvar za njih, za klub i za grad Mostar.

“Borili smo se da ovo izborimo. U četvrtak nas čeka velika utakmica i jedva čekam da je odigram. Na kraju krajeva, opet se samo lopte igra, i mi analiziramo svaku ekipu isto, znamo šta nas čeka i spremni smo na to“, izjavio je golman “plemića“ Marko Marić.

Posebno ga raduje činjenica da će sa Zrinjskim u Englesku putovati veliki broj navijača, koji su uz klub bili i tokom ljeta na evropskim utakmicama.

“To je čast i potpora da imamo podršku i tamo u Engleskoj. I to nam puno znači. Nadamo se da ćemo s nekim dobrim rezultatom moći ih zadovoljiti“, dodao je Marić.

Utakmici se raduje i vezni fudbaler Antonio Ivančić.

“Šta reći? Igramo sa najjačom ekipom u Konferencijskoj ligi. Ekipa koja ima top igrače, na svakoj poziciji po dva-tri top igrača. Veselimo se i jedva čekamo. Ovo je nagrada za igrače, za štab, za klub, navijače… Za sve godine što se dobro radi. Svi se veselimo i jedva čekamo prekosutra“, rekao je Ivančić.

Stručni štab Zrinjskog danas je s igračima analizirao nekoliko utakmica koje je u posljednje vrijeme igrala Aston Villa.

“Ništa što nismo znali. Svi pratimo Premiership. Gledamo svakog vikenda te igrače na televiziji, tako da je veći gušt suočiti se s njima uživo. Vidjeli smo da su brzi, u sredini su dobri, na stranama, općenito su svugdje dobri i moramo se spremiti na najteži mogući scenario“, naveo je Ivančić.

I on je na kraju posebno pohvalio navijače i zahvalio im na podršci.

“U Armeniju dođu u većem broju od njihovih navijača. Ništa čudno da dođu u Englesku protiv ovakvog protivnika na takav stadion. Ništa novo za nas. Svaka im čast“, poručio je Ivančić.



Igrači i stručni štab Zrinjskog ujutro će charter letom iz Aerodroma Mostar odletjeti za Englesku.

Susret Aston Villa – Zrinjski na programu je u četvrtak s početkom u 21 sat.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.