30.10.2023. 15:54
0
Tuzla City i GOŠK podijeli bodove na Tušnju u sjajnoj utakmici
FOTO: Facebook
Fudbaleri Tuzla Cityja i GOŠK-a remizirali su 2:2 na stadionu Tušanj u posljednjem meču 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gledatelji na Tušnju nisu dugo čekali na pogodak. Poslije svega 180 sekundi domaći su vodili 1:0. Mrežu gostiju iz Gabele pogodio je Rijad Kobiljar.

U nastavku ekipa Adnana Osmanhodžića propustila je još dvije prilike u narednih deset minuta. Prvo je Pantelić izašao sam na Vasilja, ali golman GOŠK-a odlično brni. U nastavku Vasilj se još jednom istakao odbranivši udarac Hadžića.

U finišu prvog dijela, velika prilika za GOŠK, Odličan prodro Mandića, ali brani Lolić na golu Tuzle.

Uvertira za poravnanje je bila šansa Skorupa, ali Lolić se ponovo istakao. Međutim, pomoći nije bilo u 52. minuti kada Musulin šutira, a Šuta skreće loptu iza leđa golmana domaćih za 1:1.

Nastavili su prijetiti izabranici Dženisa Čosića preko Skorupa, Mandića i Čajića u tri navrata, ali promjene rezultata nije bilo.

Dobru priliku u narednim minutama za City. Sušić gađa rašlje gola GOŠK-a, ali sjajno interveniše Vasilj i brani udarac fudbalera Tuzle Cityja.

Ofanzivna igra gostiju se isplatila u finišu susreta. Esmir Hasukić je odlično prošao i uposlio Marka Musulina, a igrač GOŠK-a iz drugog pokušaja matira Lolića.

Ipak tu nije bio kraj drami. Đorđe Pantelić se pobrinuo nakon centaršuta Mehanovića da jedan bod ostane u Tuzli.

GOŠK je deveti sa 13 bodova, Tuzla City je na poziciji broj 11 sa 10 prikupljenih bodova.




Standings provided by Sofascore
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.