13.11.2023. 19:33
1
"Nelogično je ovo što su Kodri napravili. Da čovjeka poslije dvije utakmice smijeniš, nije bilo korektno"
Legendarni fudbaler Sarajeva i PSG-a, ali i bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH, Safet Sušić, govorio je za N1 o mnogobrojnim temama.

Između ostalog, Sušić je govorio i o reprezentaciji BiH, ali i o čestim promjenama selektora na klupi Zmajeva i, prema njegovom mišljenju, to ne može donijeti ništa dobro našoj nacionalnoj selekciji.

Kako je istakao, Članovi Izvršnog odbora i predsjednik su previše nestrpljivi, te je poručio kako je trebalo dati više vremena selektorima.

"Trebalo je dati više vremena selektorima. Članovi Izvršnog odbora i predsjednik su previše nestrpljivi. Čim se izgubi jedna ili dvije utakmice, odmah mijenjaj. Nelogično je ovo što su Kodri napravili. Da čovjeka poslije dvije utakmice smijeniš, nije bilo korektno. Sad je došao Milošević kojeg ja ne poznajem. Koliko vremena će ostati, niko živ ne zna. Kakav je stručnjak, ne ulazim u to, ne poznajem ga, ali svako dva mjeseca mijenjati selektora, to ne donosi ništa, kazao je Sušić.

Na pitanje da li Zmajevi kroz baraž mogu odigrati nastup na Evropskom prvenstvo, koje se naredne godine igra u Njemačkoj, Sušić je poručio da, ako će BiH prvu utakmicu igrati kući, postoje neke šanse.

"Prvo, ja ne znam gdje se igra prva utakmica. Ako ćemo prvu igrati kući, postoje neke šanse. Svako se kući može pobijediti. Druga utakmica zavisi, jer ne znam da li možemo igrati dvije utakmice kući u baražu. Ako jednu igrač na strani, šanse su vrlo male. Vidjet će se koliko će dobrih reprezentacija u baražu da igra, ali sigurno su reprezentacije od kojih je većina u ovom trenutku bolja nego mi, istakao je Sušić.

On je potom izabrao najdražu pobjedu na klupi Zmajeva.

"Kada smo pobijedili Rumuniju u Zenici, tada smo postigli gol u posljednjoj minuti, Džeko je dao gol. To mi je bila u tom trenutku najdraža pobjeda. Međutim, onda su bile kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Pobjeda u Slovačkoj, ključna utakmica, koja nas je ppraktično odvela na SP. Jeste da smo kasnije morali dobiti meč u Latviji, pa bih te dvije izdvojio, istakao je Sušić za N1.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.