20.11.2023. 11:42
0
Evo koliko će reprezentativci Srbije zaraditi od plasmana na Euro
Igrače iz reprezentacije Srbije koji su učestvovali u putu prema Evropskom prvenstvu očekuju značajne novčane nagrade od Fudbalskog saveza Srbije.

Naime, postignut je dogovor između igrača i Saveza prema kojem će 40 posto premija za plasman na završni turnir biti dodijeljeno igračima. Drugim riječima, fudbaleri koji su bili dio nacionalnog tima dobit će oko 3,8 miliona eura na ime premija.

To znači da će igrači poput Mitrovića, Tadića, Vlahovića i drugih dobiti oko 100.000 eura svaki kao nagradu za plasman.

Srbija će od UEFA-e dobiti fiksni iznos od 9,5 miliona eura za plasman na EP, a moguće je da će ta cifra biti i veća, ovisno o rezultatima ostvarenim u Njemačkoj.

Svaka pobjeda dodaje još milion eura u kasu, dok je remi vrijedan 500.000 eura.

Podsjećamo, Srbija je jučer remizirala sa Bugarskom na domaćem terenu (2:2), no svejedno je izborila plasman na Euro nakon 24 godine izbivanja sa ovog takmičenja.

(Ajdin B.)

EUROSrbija
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.