8.12.2023. 19:58
0
Premijer liga BiH: Dubioza Željezničara nastavljena porazom na Grbavici od Veleža
Prvi meč 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ujedno i derbi ove dionice na Grbavici su odigrali Željezničar i Velež.

Gosti iz Mostara slavili su sa 1:0, a trenutak odluke dogodio se u 66. minuti kada je Giorgi Guliashvili pogodio za veliko slavlje Rođenih.

Željo je nastavio sa očajnim igrama i rezultatima, a danas su pokvarili rođendansko slavlje Manijaka.

Domaći su sjajno otvorili meč i već u 3. minuti imali veliku priliku. Haračić se prilikom prijema lopte oslobodio Oliveire, šutirao iz prve, ali je umjesto mreže pogodio pogodio stativu.

Uslijedio je period igre u kojem je Željo imao posjed lopte, ali bez konkretnijih prilika. I tako sve do 30. minute. Igrače kao da je razdrmao vatromet Manijaka koji su slavili 36. rođendan.

Prvo je Mekić zagrijao dlanove Hadžikića, a potom Haračić mlako šutira nakon ubacivanja Šabića.

Najbolju priliku Velež je imao preko Šikala u 38. minuti. Bio je usamljen na desetak metara, umjesto da šutira iz prve pokušao je smiriti loptu. To je iskoristio Selimović koji otklanja opasnost.

Do kraja poluvremena bilježimo pokušaj Aljabera, te Vehabovića na drugoj strani, ali se rezultat nije mijenjao.

Prvu priliku u nastavku bilježimo pred golom Želje. Izgubila je zadnja linija domaćih loptu, pokušao je Haskić, ali je Cocalić izblokirao njegov pokušaj.

Velež je poveo u 66. minuti. Dupli pas su odigrali Vehabović i Guliashvili, odbrana Plavih je spavala, a Gruzijac pogodio za 0:1.

Željo je prijetio nakon prekida u 78. minuti, ali je nevjerovatno kako domaći nisu postigli gol. Prvo je Oreč izblokirao pokušaj Aljaber, a potom je izblokiran i pokušaj Gasala iz još bolje pozicije.

Dvije minute kasnije Hadžikić je panterskom intervencijom zaustavio pokušaj Gasala. Guliashvili je u 82. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika, ali nije pogodio iz izgledne pozicije.

U sudijskoj nadoknadi pokušao je i Selimović glavom, ali lopta ide preko gola.

Željo je u seriji od četiri utakmice bez pobjede (tri poraza i remi), te je bliži borbi za opstanak nego vrhu tabele.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.