9.12.2023. 21:08
0
Bundesliga: Poraz Borussie u spektakularnom derbiju
Druga subota u decembru defnitivno je rezervisana za fenomenalne fudbalske mečeve u Evropi, a novi spektakl stigao nam je iz Bundeslige. Borussia je nastavila da igra toplo-hladno i večeras su propustili priliku da se približe vrhu tabele. Milioneri su na svom terenu u derbiju 14. kola dočekali RB Leipzig, a gosti su slavili rezultatom 3:2.

Da će ovo biti loša noć za Borussiu dalo se naslutiti u 15. minuti kada je Hummels dobio direktan crveni karton, tako da su domaćini skoro cijelu utakmicu igrali s igračem manje.

Kada krene naopako, onda se ne zaustavlja, to su igrači Borussije večeras osjetili na svojoj koži. U 32. minuti Bensebaini postiže autogol za 0:1.

Ipak u šestoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Borussia s igračem manje stiže do 1:1, strijelac je bio Sule na asistenciju Brandta.

U nastavku su gosti pruzeli kontrolu igru, obzirom da su imali igrača više na terenu što je nekako bilo i za očekivati.

Vrlo brzo su ponovo iskoristili igrača više. U 54. minuti Baumgartner je pogodio za 1:2.

Nakon drugog gola Leipziga, Borussia se nije predvala, dali su sve od sebe da pokušaju s igračem manje doći barem do boda, ali gosti su bili dobro skocnetrisani i na kraju postigli i treći gol preko Pulsena u prvoj minuti sudijske nadoknade, asistencija je pripisana Forsbergu.

Da ovaj spektakl dobije konačan pečat pobrinula se Borussia. U trećoj minuti sudijske nadoknade vremena Fullkrug pogađa za konačnih 2:3, asistent je bio Brandt.

Borussia je tako propustila prilku da se približi Bayernu na četiri boda zaostatka, a Leverkusenu na sedam bodova i ostali su petoplasirani sa 25 bodova. RB Leipziga se sada odvojio na četvrtoj poziciji sa 29 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.