13.12.2023. 11:16
0
Ovo je novi trener Zrinjskog: Igrao kod Osima, dijelio svlačionicu s Maradonom
Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Željko Petrović, novi je trener Zrinjskog, saznaju Sportske.ba iz dobro obavještenog izvora.

Ovaj 58-godišnji Nikšićanin koji je trenersku školu učio u Nizozemskoj, gdje je igrao RKC Waalwijk, Den Bosch i PSV Eindhoven, pokušat će vratiti Zrinjski na lidersku poziciju Premijer lige BiH.

Igrao je u Budućnosti, Dinamu, Sevilli, nizozemskim klubovima Den Boschu, RKC-u, PSV-u te u japanskoj Urawi. Trenirao je Boavistu, RKC, Urawu, Al-Shaab, Den Haag, Botev Plovdiv, Badak, ali bio je pomoćnik u HSV-u, West Hamu, Mahačkali, reprezentaciji Srbije, Sunderlandu, Utrechtu. Bio je pomoćnik velikim trenerima kao što su Guus Hiddink, Dick Advocaat, Martin Jol, Avram Grant…

Posljednji angažman imao je kao pomoćnik u Adanasporu.

Željko Petrović je jedan od rijetkih nogometaša iz regije koji je igrao sa Dijegom Maradonom.

Petrović i Maradona su dijelili svlačionicu u Sevilli, prvom Maradoninom klubu nakon odlaska iz Napolija, te 15-mjesečne suspenzije zbog korištenja kokaina. Tada je u klubu iz Andaluzije igrao i Davor Šuker.

Pred početak sukoba devedesetih godina, tadašnji selektor Jugoslavije Ivica Osim pozvao je Željka Petrovića u reprezentaciju.

Petrović dolazi u Zrinjski nakon smjene Krunoslava Rendulića, koji je sa mostarskim klubom napravio najveći uspjeh u istoriji -plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.