15.12.2023. 8:31
0
Lijepa cifra: Evo koliko je Zrinjski inkasirao od nastupa u Konferencijskoj ligi
HŠK Zrinjski je ove sezone igrao historijsku sezonu u konferencijskoj ligi i tako postao prvi klub iz Premijer lige koji se plasirao u grupnu fazu nekog Evropskog takmičenja.

Ono što sigurno mnoge zanima koliko je Zrinjski zaradio od igranja u Evropi ove sezone.

Već je ranije poznato da su Plemići inkasirali 3.651.000 eura plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige.

Svaki trijumf u grupnoj fazi Konferencijske lige donosi dodatnih 500 hiljada eura, dok remi donosi 166 hiljada eura.

Što znači da je Zrinjski od jedne pobjede i remija zaradio 666 hiljada eura, što je ukupno 4.317.000 eura od igranja u Evropi za Zrinjski.

Zrinjski je ove sezone upisao nevjerovatnu pobjedu protiv AZ-a, kada su preokrenuli sa 3:0 na 4:3. Zrinjski nije bio lak plijen nikome pa su tako dva puta namučili Englesku Aston Villu, a u jednom susretu uzeli bod koji im je donio 166 hiljada eura.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.