16.12.2023. 9:02
0
Željezničar gostuje u Gabeli: Duel najlošijeg domaćina i najlošijeg gosta
FOTO: Adem Ćatić/fkž
Danas će biti odigrane dvije utakmice 18. kola Premijer lige BiH, posljednjeg pred odlazak na zimsku pauzu.

Program će od 13 sati otvoriti Tuzla City i Sloga Meridian, koji će se sastati na Tušnju. Tuzla se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli, i u slučaju pobjede bi vrlo vjerovatno izašla iz opasne zone i mirnije otišla na višemjesečnu pauzu.

Sloga igra iznenađujuće dobru sezonu i na petom je mjestu na tabeli, s tim što treba istaći da je ovaj tim čak 24 od ukupno 27 osvojenih bodova ostvario na domaćem terenu.

Drugi meč današnjeg programa donosi duel GOŠK-a i Željezničara, koji je zanimljiv po tome što je to duel najlošijeg domaćina i najlošijeg gosta u Premijer ligi.

GOŠK na svom terenu ima samo dvije pobjede iz osam utakmica, dok Željezničar i dalje nema niti jedan gostujući bod iz isto toliko gostujućih utakmica.

Ovaj meč se igra s početkom u 16 sati, a nosi veliki rezultatski imperativ za obje ekipe, posebno za Željezničar, koji igra katastrofalnu sezonu i zauzima tek osmo mjesto, s tim što bi teoretski nakon završetka ovog kola mogao pasti na deseto, čak i na jedanaesto mjesto.

Obje utakmice današnjeg programa bit će u direktnom TV prenosu na Areni Sport.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.