5.1.2024. 11:43
0
Zrinjski zvanično imenovao novog trenera
FOTO: facebook/HŠK Zrinjski
HŠK Zrinjski Mostar je danas službeno potvrdio imenovanje Željka Petrovića za novog šefa stručnog štaba, a pedesetosmogodišnji stručnjak i aktualni prvak danas su potpisali ugovor do 1. juna 2025. godine.

Novi trener Plemića rođen je 1965. godine u Nikšiću, a nakon bogate igračke karijere ostao je živjeti u Nizozemskoj gdje je nakon usavršavanja počeo trenersku karijeru kao asistent Ruuda Gullita na klupi Feyenoorda. Samostalno je vodio nizozemske klubove RKC Waalwijk, ADO Den Haag i Willem II, a radio je još u Portugalu (Boavista FC), Japanu (Urawa Red Diamonds), Bugarskoj (Botev Plovdiv) i Hrvatskoj (Inter).

Veliki dio trenerske karijere proveo je kao asistent renomiranim Nizozemcima - prvo Gullitu na startu karijere, a zatim Martinu Jolu na klupi HSV-a, Guusu Hiddinku s kojim je surađivao u ruskom Anžiju i najduže Dicku Advocaatu s kojim je radio u Sunderlandu, Utrechtu i Feyenoordu te na klupama reprezentacija Srbije i Iraka.

U Engleskoj je radio i kao asistent Izraelcu Avramu Grantu u West Hamu, a posljednji angažman imao je u aktualnoj sezoni u turskom klubu Adana Demirspor u kojem je bio u stručnom štabu još jednog Nizozemca Patricka Kluiverta.

Mario Ivanković, koji je vodio Plemiće u završnici jeseni, ostaje u stručnom stožeru kao prvi asistent glavnog trenera, a paralelno će zadržati i svoju funkciju u stožeru A reprezentacije BiH, dok će Petroviću u radu pomagati još Nenad Gagro (pomoćni trener), Romeo Mitrović (trener vratara), Marko Čavka (kondicijski trener) i Filip Lekić (analitičar).

Službeno predstavljanje Željka Petrovića održat će se sutra u 12 sati.



(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.